De te importeren CODA-bestanden en de (eventueel) bijhorende pdf-bestanden hoeven niet in één en dezelfde folder geplaatst/gekopieerd te worden om bij de import de pdf-bestanden automatisch als bijlage van het bankuittreksel te koppelen.Het veld 'Standaardpad CODA-bestanden:Dit veld bevat de locatie waarin Expert/M Plus gaat zoeken naar te importeren CODA-bestanden.Om CODA-bestanden te kunnen verwerken dient dit veld opgevuld te zijn met een waarde (folder). Als u geen folder meegeeft in dit veld, kan u geen CODA-bestanden verwerken in het programma.Het volstaat om via de 'Bladeren'-knop naast het veld 'Standaardpad CODA-bestanden' de folder aan te duiden waarin Expert/M zelf automatisch gaat zoeken naar te importeren bestanden.Bijvoorbeeld: u wenst de inhoud van de folder "C:\Codabox\Testdossier\2019\BE00000000000000" in te lezen. Tevens wenst u dat ook de meegeleverde pdf-bestanden uit de folder "C:\Codabox\Testdossier\2019\BE00000000000000\pdf\" worden ingelezen als bijlage.

Het is niet nodig om de effectieve (sub)folder aan te duiden waarin de te importeren CODA-bestanden terug te vinden zijn. U kan er ook voor opteren om een bovenliggende folder aan te duiden. Het belang van deze mogelijkheid zit in de volgende twee puntjes:
1. Wanneer u ook pdf-bestanden ontvangt en deze pdf-bestanden worden niet opgeslagen in een subfolder van de folder waarin de te verwerken CODA-bestanden zitten.
Om de pdf-bestanden bij de verwerking automatisch als bijlage toe te voegen aan de uittreksels moet u een folder selecteren waarin Expert/M zowel de CODA-bestanden als de Pdf-bestanden kan terugvinden.
2. Wanneer er meerdere financiële dagboeken in eenzelfde Expert/M-dossier geconfigureerd zijn voor CODA-verwerking kan u een bovenliggende folder selecteren zodat de te verwerken Coda-bestanden van deze verschillende financiële dagboeken/rekeningen in één keer weergegeven/verwerkt kunnen worden.
Bijvoorbeeld: In Expert/M Plus zijn twee financiële dagboeken voor Coda-verwerking geconfigureerd. Het gaat om de rekeningen BE00000000000000 en BE11111111111111. De te verwerken Coda-bestanden worden opgeslagen in de folders 'C:\Codabox\Testdossier\2019\BE00000000000000\" en "C:\Codabox\Testdossier\2019\BE11111111111111\". De Pdf-bestanden worden opgeslagen in de folder 'C:\Codabox\Testdossier\2019\pdf\'. U selecteert de folder 'C:\Codabox\Testdossier\2019\' als standaardpad. In dit geval zal Expert/M de te verwerken CODA-bestanden uit de subfolders 'BE00000000000000' en 'BE11111111111111' terugvinden. Net zoals de corresponderende pdf-bestanden uit de aparte subfolder 'pdf'.


Opmerkingen Het instellen van een meer algemene folder waarin Expert/M op zoek gaat naar in te lezen CODA-bestanden kan contraproductief werken wanneer de aangeduide folder te algemeen is. Wanneer u bijvoorbeeld 'C:\' aanduidt als standaardpad CODA-bestanden zal Expert/M de inhoud van die volledige C-schijf scannen op zoek naar te verwerken CODA-bestanden. Met vertragingen tot gevolg. Het dialoogvenster dat zich opent bij het aanklikken van de 'Bladeren'-knop bevat een beperking indien u een netwerkshare als standaardpad wenst aan te duiden. U kan enkel netwerkshares selecteren waaraan een driveletter (bv. K:\, W:\,…) is gekoppeld. Als u een netwerkshare wenst te gebruiken waaraan geen driveletter is gekoppeld, dient u het veld ‘Standaardpad CODA-bestanden’ manueel op te vullen (Of beter: de folder openen via Windows Verkenner en vervolgens het pad naar die folder vanuit Windows Verkenner kopiëren en plakken in het veld 'Standaardpad CODA-bestanden' in Expert/M). |
Zie eventueel ook:
Algemene info standaard- en doelmapWat vul ik in bij het veld Doelmap CODA/pdf-bestanden?Thema: CODA in Expert/M